SP Geyve, bakımsız köy yollarına vurgu yaptı
Saadet Partisi Geyve İlçe başkanı Fikret Özer ve yönetim ekibi yaptığı mahalle ziyaretleri esnasında karşılaştıkları sorunları paylaşmaya devam ediyor.

27 Temmuz 2022 - 23:23
Başkan Özer, yapılan köy yolları için ve ilçe halkı adına memnun olduklarını ve bu hizmetlerinden dolayı Sakarya Büyükşehir'e teşekkür ederken, bakımsız yolların bir an önce ele alınmasını istedi.
Konuyla ilgili Fikret Özer şunları söyledi; "Mahallelerimize yapılan yeni asfalt ve bakımlardan dolayı Sakarya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz.
Ancak, bir taraftan da hizmet yoksunu mahallelerin varlığını görünce üzüntü duymamak elde değil. Bunlardan biri de malesef 8-10 mahallenin ortak kullanım yolu olan yani grup yolu diye tabir edilen Koru Boğazı (Dıngıl) yolunun içler acısı hali.
Yıllardan beri hizmet yoksunu olan bu mahallelerin özellikle de yol konusunda çok ilgisiz kalınması bizleri de üzmüştür. Sakarya Büyükşehir Belediyemizin bu grup yoluna gerekli ilgiyi gösterip, kalıcı bir asfaltlama çalışmasını bir an önce başlamasını arzu ediyoruz.
Setçe (Cereller), Koru (Yayalar, Duraklar, Saray, Dedeyeri), Belpınar, Güney (Karavanlar) mahallelerimizin grup yolu olarak kullandığı yaklaşık 10 km'lik Koru Boğazı yolu nam-ı diğer Dıngıl yolunun içler acısı hali mahalle sakinlerinin de üzüntüsüne neden olmuş. Köylüler, kendilerinin de vatandaş yerine konulup gerekli hizmetleri almak istediklerini söylüyor.
Sakarya Büyükşehir belediyemizin en çok reklamını yaptığı şu kadar bin ton asfalt attık, şu kadar bin km köy yolu yaptık diye bilbort reklamlarındaki yol hizmetlerinden bu yolu kullanan vatandaşlar da nasiplenmek istiyor. Adeta köstebek yuvasına dönen ve yamalı bohça haline gelmiş yol yüzeylerinde araçların ralli yaparcasına yol almaya çalıştığı, her gün yüzlerce köylünün ve de özellikle hafta sonu ve hafta içi akşam üstü mesai sonrası piknikçjlerin yoğun olarak kullandığı bu sahipsiz yolların acilen ilgiye ve bakıma ihtiyacı var.
Bu yolu hergün kullanan köylü vatandaşlarımızın Büyükşehir'den acil istekleri, yollarının kış gelmeden bir an önce asfaltlanması. Bölgede yaşayan mahalle sakinleri sitem içerisinde; 90'li yıllardan beri sürekli sıcak asfalt yapılacağı sözü verildiği halde bu sözlerin hiç birinin tutulmadığı ve kalitesiz soğuk asfaltlama ile geçici bakımlar ile geçiştirilen yüzlerce insanımızın kullanımındaki bu yolun sıcak asfalt ile kapanmasını istiyor. Yolda giderken araçların hendeklerden kaçarken uğradıkları hasarların had safhaya ulaştığını ve geceleri fark edilmeyen bu çukurlar büyük tehlike arzettiğini söyleyen köylüler, bir an önce hizmet bekliyor".
Bu haber 1462 defa okunmuştur.
FACEBOOK YORUMLAR