İcra Dairesi'nde büyük tezgah
İcra dairesinde başlatılan soruşturmada şoke eden ayrıntılar.. Öyle bir tezgah kurmuşlar ki! Sakarya Adliyesi’nde haftabaşı ortaya çıkartılan biri icra müdürü 4’ü bilirkişi bir kapıcının gözaltına alındığı dairelerindeki dolandırıcılık ve sahtekarlıkla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Tam şirket kurmuşlar dedirten İddialar üzerine tüm icra dairelerindeki dosyalar incelenmeye alındı.

03 Haziran 2021 - 09:02
Soruşturma genişletilerek tüm icra dairelerinde soruşturmaya dahil olan bilirkişilerin gittiği keşif dosyaları incelenmeye alındı..
BİLİRKİŞİ KOTASI SONRASI
Medyabar.com editörünün aldığı bilgilere göre icra dairelerinde bilirkişi olarak görev yapan tapu memurları, mühendisler ve emlakçıların atamaları icra daireleri tarafından yapılırken 20121 yılının Ocak ayından itibaren sistem üzerinden atanmalar yapılmaya başlandı..
İKİLİ İLİŞKİLERİ KULLANARAK
Buna göre her yıl belirlenen bilirkişiler, dosyaları sistem üzerinden atamaları yapılıyordu. Ancak geçmişte rekor sayıda dosyaya ikili ilişkilerini kullanarak keşiflerde kıymet takdirine giden bilirkişiler iddialara göre kendilerine yeterli dosya gelmemesi üzerine, iddialara göre sistemde kayıtlı olan bilirkişilerin yerine kesiflere gittiler.
BAŞKA BİLİRKİŞİLERİN ADINA
Buna karşılıkta yerlerine gittikleri bilirkişilere komisyon verdiler. Aynı yöntemde bir sitede kapıcılık yapan kişi bilirkişi kimliğine fotoğrafı yapıştırılarak bilirkişi olarak götürüldü.Keşifte düzenlenen kıymet takdiriyle ilgili tutanakların da sahte olduğu belirtildi
4'ÜNCÜ İCRA DA ORTAYA ÇIKTI
Yaklaşık 5 aydır yaşanan bu durum Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına gelen ihbar üzerine ortaya çıktı. Başsavcı Lütfi Dursun’un talimatı üzerine fiziki ve teknik olarak yapılan takipte, benzer usulsuzluğun en çok 4ncü icra dairesinde yaşandığı tespit edildi. Bunun üzerine polis haftabaşı operasyon yaptı ve 4ncü icra müdürünün de aralarında bulunduğu 4 bilirkişi ve kıymet takdiri için keşife götürülen kapıcı gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında bilirkişi kimlikleri kullanılan aralarında tapu memurları mühendisler ve icra memurlarının da bulunduğu 22 kişi ise ifadeleri alınmak üzere soruşturmaya dahil edildiler.
TÜM İCRALARDA DOSYALARA İNCELEME
Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığının koordinesinde sürdürülen soruşturmada aynı bilirkişilerin diğer icra dairelerinde de görev yaptıklarının belirlenmesi üzerine adliyede bulunan tüm icra dairelerinde bu bilirkişilerin görev yaptığı dosyalar incelemeye alındı.
Soruşturmanın genişletildiği belirtilirken bu yaşanan usulsüzlük sonrasında icralık olan ve taşınmazları satılan vatandaşların mağdur olup olmadıkları ise soruşturma sonrasında ortaya çıkacak.
Bilal Bilir (Medyabar.com)
Bu haber 3018 defa okunmuştur.
FACEBOOK YORUMLAR