Sakarya İpekyolu Derneği'ne tam not

Sakarya İpekyolu Derneği'ne Sakarya Kültür Sanat Festivali'nde tam not.. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen "Kültür Sanat Festivali"nde Sakarya İpekyolu Derneği Sakarya'nın kadim kültür mirasını gururla temsil etti. 

Sakarya'nın güneyinde Geyve, Pamukova ve Taraklı  ilçelerinde temelleri atılan ve Geyveli Fatih Eren'in başkanlığını yaptığı Sakarya İpekyolu Derneği, Sakarya Millet Bahçesi’nde kurulan ve 4 gün süren festivalde sunum ve etkinliklerde bulunarak, bölgemizin kültür değerlerinin yaşatılmasına ve tanıtımına katkıda bulundu. 

Festival kapsamında, Sakarya'nın yerel kültür değerlerinden, Taraklı Uğut tatlısı, Taraklı Ahşap oymacılık sanatı, Geyve Halk Oyunları, Geyve Ayvası ve Geyve Üzümü, ata tohumundan Pamukova Kavunu, Pamukova Çileğini tanıtan Sakarya İpekyolu Derneği, ziyaretçilerin yoğun ilgisine mazhar oldu.

Festivalde Sakarya kültürünün tanıtımına büyük katkı sunan Sakarya İpekyolu Derneği Başkanı Fatih Eren konuyla ilgili şunları söyledi;

"Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından büyük bir özen ve titizlikle organize edilen "Kültür Sanat Festivali"nde Sakarya'nın kadim kültür mirasını gururla temsil etti. Bu anlamlı organizasyonun gerçekleştirilmesine katkı sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Alemdar ve Kültür Dairesi Başkanımız Sn. Alpay Şirin olmak üzere, emeği geçen herkese en içten şükranlarımızı sunarız.

Kadim tarihimizin ve zengin kültürel dokumuzun en kıymetli hazinesi olan Sakarya kültürünün, Taraklının Uğut tatlısı ve Ahşap oymacılık sanatının, Geyvenin Halk Oyunları, Ayvası ve  Üzümlerinin, Pamukova Ata tohumundan Kavun ve  Çileklerinin, şehrimizin çok kültürlü yapısında önemli bir mihenk taşı olduğuna inanıyoruz. 

Farklı etnik kökenlerden gelen birçok insanı kucaklayan Sakarya’mızın, bu çok sesliliği ve kültürel zenginliği ile diğer tüm şehirlerimize örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz. 

Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, Türk Kültür mirasımızın yaşatılması ve geniş kitlelere tanıtılması adına büyük bir onur duyuyoruz".







sakarya ipekyolu derneği kültür festivali fatih eren